Autizmus
Bokros Ildikó írta időpontbanMi a véleményetek az autista gyerkőcökről???
Tárgy: Autizmus
Royer Attila írta időpontbanEgyszerre fantasztikusak és félelmetesek. Egészen mást látnak abból a valóságból, amit mi normálisnak gondolunk. A gyerkőccel való kommunikációban sokat jelent az autizmus súlyossága. Sokat lehet tanulni tőlük, és egy igen erős "tükröt" állítanak elénk.
Bokros Ildikó írta időpontbanAha,jó gondolat!Én is így gondolom!!
Néha nagyon nehéz,-de összességében nagyon szeretni valóak!
Szegedi Erika írta időpontbanImádni valók! A mi sulinkban négy csoport van.
Králik Ildikó írta időpontbanNagy megértés kell és megfelelő gondoskodás!:)
Rodek Tímea írta időpontbanÉs megfelelő feltételek biztosítása!
Hóbor István írta időpontban Tanulságos volna az ő szemükkel látni a mi munkánkat, meg azt, amit erről ők gondolnak.
Veres Szilvia írta időpontbanVolt pszichológia tanárom, sokat foglalkozott autista gyerekekkel, róluk is írt könyvet.
Ebből idéznék:
„Nem szeretek leszállni a villamosról, mert akkor nem tudom, hogy hová kell mennem. A villamos tudja, hogy neki hová kell mennie, mert egy kötött pályán halad. Én nem tudom, hogy hová kell mennem, mert a sín viszi oda, ahová mennie kell. A sín elviszi mindig oda, ahová ő egyébként soha nem jutna el. Úgyhogy én sem jutok el. Csak oda, ahová elvisz anyukám. De magamtól nem tudnék odamenni, ahová anyukám visz.”
„Ott mélyen, legbelül, a lelkemből szokott szólni egy dal. Ez a dal mindig akkor szól, amikor boldog vagyok. Olyankor a legszebben szól ez a dal. És ez a dallam állandóan a fülemben van. Hogyha szeretetet kapok a felnőttektől, a dal erősödni kezd a fülemben, és ilyenkor be kell fogni, és örülök, és boldog vagyok, repkedek örömömben, mert szól a dal. Szól a dal!”